2011. április 28., csütörtök

Új projekt 2.0

Néhány héttel ezelőtt volt egy bejegyzésem a zöldebb gondolataimmal kapcsolatosan. Megpróbálom elmesélni a történetet. Nem kell félni, rövid mese lesz.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egy kis városka a Budai hegyekben. Mesénk még az Üveg hegyen innen játszódik, de lehet, hogy már azon túl fejeződik be. Történt egyszer -még a távoli múltban-, nem is oly messze a kicsiny város határától, a gonosz trollok fogták Szilszakáll testvéreinek levágott részeit, és elkezdték felhalmozni szépen a repterünk mellett. Az évek szépen múltak, egyre csak múltak, tanácsok, önkormányzatok, pártok, pártatlanok mentek. A halom immár heggyé nőtte ki magát. Mit hegy, hegylánc!....
....Talán egy hete sincs, hogy szemét gyűjtési akciót szerveztek, Budakeszi Város Önkormányzata és Közbiztonsági, Környezetvédelmi és Közellátási Bizottsága, a Budakörnyéki Natúrparkért Egyesület csatlakozott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által meghirdetett szemétszedési akcióhoz. Itt felkértek vállalkozókat is a segítségre, talán lett volna valaki aki segít. Csak zárójelben jegyezném meg, van egy olyan érzésem, hogy az ott összeszedett hulladék került ki frissen a határba. Teljesen véletlenül készítettem felvételeket is a hulladék kiszállítástól a lerakásig.

"A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön"

A jövőben a zöld gondolataim átkerülnek a zöld kommanó oldalra.