2015. február 7., szombat

Kiállítás

Ma felkerültek a falra a képek. felavattuk az új sínes megoldást. Edinával "leugrottunk" Keszthelyre, hogy folytatódhasson a "Vadászat objektívvel" kiállításunk, ami kisebb megszakításokkal, de töretlenül vándorol az országban. 
A Vadászati Múzeum után, megint keresünk valami helyet a képeknek, talán valamelyik vadászház lesz a cél, az ország keleti felében. 
Viszonylag korán indultunk, még este is csak azt hajtogatta a média, hogy az ország nyugati részében ítéletidő várható. Nem tudjuk elhalasztani a kiállítást, mert csak ez az egy lehetséges időpont van, így le kell menni. Az autópálya tökéletes volt, az utolsó 10 km volt csak kicsit lassabb az átfújt hó miatt, de semmi extra. Keszthely felé kicsit már más volt a helyzet, kicsit több hóátfúvás, de jól járható volt az út. Az előzetesen megbeszélt időponttól számítva csak 20 percet késtünk. Múzeumba még soha nem mentem a művészbejárón, olyan furcsa izgalmat adott az egésznek. Alig kivilágított kiállítóhelyeken mentünk keresztül, nem is tudom miért jutott eszembe az 'Éjszaka a múzeumban' című film. Lett volna meglepetés ha a tigris, farkas, szarvasok, oroszlánok megelevenednek... Elképzeltem, ahogy megragadom Kittenberger Kálmán vitrinbe zárt puskáját, majd a hadonászáson kívül mást nem is tudnék vele tenni, nem csak a nagy meglepettségtől, de még lőszer sincs hozzá. De talán a következő kiállítási anyag kijöhetett volna belőle, Edinánál volt gép, míg én a vadakkal hadakozok, addig lett volna témája, de milyen! :) Lehet probléma lenne, hogy a kompozíció olyan esetlenné válna, nem biztos, hogy tudnám a rajtam erőlködő oroszlánt, tigrist, vagy mit a megfelelő irányba fordítani, hogy a fények, kompozíció jó legyen. igaz Edina próbálkozott egy két érdekes kép megvalósításában részt venni, volt röhej. 
Azt hiszem összességében jó lesz a kiállítás, sok segítséget kaptunk a múzeum vezetésétől, amit ismételten nagyon szépen köszönünk.