2011. január 16., vasárnap

Kis ősz a télben

Most végre alulmaradt a már szinte szokásossá vált köd. Míg a lányok otthon a betegágyat nyomják, addig kiszöktem a természetbe immunrendszeremet erősíteni. Jobban örültem volna, ha Kitti is kitudott volna jönni, tetszene neki a vadak sokasága. Ahogy felmelegedett az idő, úgy tünt el a rengeteg hó, helyette csak a rettenetes sár maradt. Alig lehetett közlekedni az erdőben még gyalog is. Nagyon sok etetőhelyen -szórón- megmaradt a víz, nehezítve az állatok etetését.
A késő reggeli órák ürességétől eltekintve egész szép mozgás volt. Eddig -miközben e sorokat írom-, négy dámon és egy megriadt süldőn kívül, egy közel harminc versenyzőből álló bika rudlit, és épp e pillanatbanelőttem átvágtázó mufloncsapatot láttam. Közben befutott három őz is. Mire jó az okostelefon... Menet közben is tudom írni a blogomat. Sajnos képeket majd a legközelebbi alkalommal tudom csatolni. Néha megéri, ha egy kis hevenyészett lest fabrikál magának az ember. Sok érdekes dolgot láthat, tapasztalhat.
Haza felé menet azért még sikerült beleszaladni egy dám csapatba, egy bika kísérgetett 9-10 tehenet. Szép nap volt a mai, jó volt ez a majd három óra.