2011. január 25., kedd

Egyre több az orvvadász - a hivatásos vadászok törvénymódosítást kezdeményeznek!

Egyre többet lehet hallani ismételten az orvvadászatról. Nem szeretnék méllyen belemenni, miért is lett ennyire elterjedt, de valószínű közrejátszhat a világválság, az emberek elszegényedése, megélhetésük veszélybe került stb. Ne gondolja bárki is, hogy pártját fognám ezekkel a mondatokkal azoknak, akik ebből próbálnak megélhetési forrást remélni. Nagyon is elítélendőnek tartom!

"Az állatok a kihelyezett hurokcsapdákban több napig is szenvednek, mielőtt elpusztulnak, ezért a vadászok szerint állatkínzásért is felelősségre kellene vonni őket. Törvénymódosítást kezdeményeznek a hivatásos vadászok, hogy állatkínzás miatt eljárás indulhasson az orvvadászok ellen. Szerintük ugyanis egyre több orvvadász járja az észak-magyarországi erdőket, erre utal, hogy egyre több vadcsapdát találnak az erdőben. Az állatok a hurokcsapdákban több napig is szenvednek, mielőtt elpusztulnak.
Minden nap járják az erdőt a vadászok. Rendszeresen találnak vadcsapdákban elhullott állatokat. Az orvvadászok gyakran el sem viszik zsákmányukat. Ha tetten érik őket, akkor is tagadnak.
„Maximum azt mondják, hogy ők természetjárók, észrevették, hogy itt hurok van, le akarták venni, hogy a szegény vadat ki akarták szabadítani, tehát mindenféle hazugságot kitalálnak, mert tudják nagyon jól, hogy ez a kategória már az állatkínzásban van” – nyilatkozta a Híradónak, Polyák László, vadász.
Ha indul is eljárás az orvvadászok ellen, általában néhány ezer forintos büntetéssel megússzák. A hivatásos vadászok szerint szigorítani kellene a szabályokon, és a hurokcsapdával vadászókat állatkínzásért is felelősségre kellene vonni."
forrás: vadászmester.hu