2011. január 25., kedd

Álom

Sikerült végre megálmodnom a jövőt. Azt a jövőt amiről egy hobbista nagyvadfotós álmodhat. Igazából az ötletet máshonnan merítettem, de álmodni jó. Nagyon jó! Mert, hogy is szól a nóta...? "...álmodtam egy világot magamnak itt állok a kapui előtt."
A jövő...? Természetesen egy új gépváz, ami jelenleg a Canon EOS 7D -t jelentené, magával az új képfeldolgozó szoftverével és a 63 zónás fénymérésével. A Canon is kezd apróságokban a Nikon után menni, mint például az expozíció korrekció már nem +/-2 Fé, hanem +/-5 Fé értékre növekedett. A Full HD videó már nem olyan nagy szám, de a 100% lefedettségű kereső, még azért mindig az ebben a kategóriában. Ami igazán jó géppé teszi a természetfotósok körében az a 8 kép/sec sorozatfelvételi sebessége.
Ha megálmodtuk a felszerelés egyik végét akkor jöjjön a másik, igazából a dolog lényege, az optika. Itt két álmom volt/van. Az egyik a Sigma 120-300/2.8 EX DG APO HSM objektív, a másik szintén a Sigmától a fix 300/2.8 EX DG APO HSM objektív. Az "L" sorozatú Canon optikákhoz képest elérhető árú optikák. Mindkettő kiválóan használható egy 2x konverterrel, s így akár 960mm-es gyújtótávot is elérhetünk. Azért az nem is olyan rossz már.
Mondanom se kell, felébredtem! Szép álom volt, de inkább még álmodozom. :)
Azért van egy elérhetőbb álom is, egy jó kis kompromisszum, fényerő és teletartományban is. Nem más, mint a Canon 400/F5.6 USM EF-L objektív. Nem igazán részletezném, milyen lencsékkel, és milyen bevonatokkal rendelkezik, hisz nem álmodunk meg mindent ennyire részletesen.