2011. február 5., szombat

Kérdések...

Kicsit elgondolkodtam a napokban, ha szabad ilyen nagyképű gondolattal indítanom. Azon agyaltam, egy blog mitől lesz népszerű, mi mutatja a népszerűségét? Talán a közzé tett téma, a témákra érkezett kommentek száma, vagy az oldalt követők népes tábora? Eddig ezt hittem.
Az elmúlt órákban véletlenül, mert rossz feliratra kattintottam, különféle, de inkább fotózással, emberekkel kapcsolatos blogokat nézegettem, hát megdöbbentem. Kritikán aluli képek -saját szubjektív véleményem szerint- képenként 8-10 komment és átlagosan kb. 80 követő. A képek témája leginkább füvezés, ivás/kocsmázás, és hasonlóak. Tényleg úgy gondoltam, hogy talán a sajátommal valamit adok is, esetleg egy két írásom még elérheti az érdekes szintet is a képekkel együtt, de azt hiszem tévedtem. Megdöbbentő volt számomra amit láttam és talán ez is a generációs különbség, mert a bloggerek többsége 16-18 év közötti. Igaz az oldalak 98%-a külföldi volt és nem igazán olvasgattam bele (igaz rengeteg nyelvet beszélek, mint az köztudott), de az emotion ikonok elég beszédesek néha, könnyen kikövetkeztethető, hogy valakinek tetszik e, vagy sem az adott beírás.

Igaz, ennek a bejegyzésnek semmi köze az oldal témájához, de ezért nem indítanék egy külön blogot, egyszerűen csak kikívánkozott belőlem. Bocs. :)