2013. március 30., szombat

Hírek...

Nem tudtam megállni, hogy ne írjak legalább két sort egy hírről. Még részben ide is tartozik. Az egyik internetes portálon szalagcímként az alábbi olvasható: "120 disznót ölt meg pár őz". Rögtön felkaptam a fejem, mi van!? Már láttam a vérengzést, ahogy a sertésekre kiéhezett 'vérőzek' sorra gyilkolják a malacokat. Megáll az eszem. Gyorsan rákattintottam a linkre, és természetesen nem kergették az őzek szegény csülkösöket, sőt nem is látták őket.

A Kisalföld online tudósítása szerint: "Szombat délelőtt egy Láziból induló kamion a Tápszentmiklósi bekötő úton beborult az árokba. A kamion rakománya kettőszáz élő hízósertés volt.
A sofőr elmondása szerint egy őz csorda szaladt át előtte az úton és emiatt kellett félrerántania a kormányt. A sok csapadéktól felázott laza padkáról már nem tudta visszahozni a nagy súlyú járművet az útra, így az beborult az árokba- írja tudósítónk.
A több szinten elhelyezett állatok közül sok kiszabadult, amelyet az odaérkező vállalkozó az embereivel igyekezett befogni. Sajnos még nem tudni, hogy pontosan mennyi, de láthatóan sok állat elpusztult a balesetben. A kiérkező tűzoltók jelenleg azon dolgoznak, hogy az eldőlt járművet visszafordítsák az útra.
A rendőrség az utat teljes szélességben lezárta a mentés idejére, amely várhatóan még egy két órát igénybe vesz."
 
 
Hát így is lehet híreket szerkeszteni, érdekessé tenni. De minek...?