2013. május 6., hétfő

Kiállítás...

Túl vagyunk rajta...!
MMM bejárat
Szombaton (május 4-én) nagy készülődés után egy sikeres kiállítás megnyitót is magunk mögött tudhatunk. Ezen az oldalon is szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik hozzájárultak a sikerünkhöz. 
Sok izgalomban volt részünk, főleg az utolsó napokban, sokszor eszembe jutott, mekkora bukta lesz ebből. Túl sok minden lett már leszervezve, amit nem lehetett már visszamondani se. A kiállítás megnyitása előtt egy héttel kaptam egy telefonhívást, miszerint a nyomtató fejegysége meghibásodott, amit csak hétfőn (kiállítás megnyitásának hete) tudnak megjavítani valamikor a délelőtti órákban. Délután lett belőle. Beszéltem Gáborral, megnyugtatott, minden megy szépen. Kedden már elkezdtem kicsit aggódni, ugyan is a festék fogyott el. 80-ról 20% -ra esett vissza pár kép után. Kedden este hat után már lehetetlen találni festéket... Azért késő estig telefonáltam szerte az országba, talán lesz... Gábor közben próbálkozott, hogy ha meg is áll a nyomtatás minél kevesebb maradjon csütörtökre. Szerda hajnalra sikerült 27 képet kinyomtatni a harmincból. Szerdán még egy kép készen lett, a maradékot pedig csütörtökön befejezte Gábor. Irány a keretezés Satyáéknál. Azt hittem innentől kezdve minden megy simán. Hát nem. A keret nem volt az igazi, pedig azt hiszem, még így is egy vagyont fizettünk érte. - A mai napig nem értem, hogy kicsit több mint 3 méter II. osztályú fenyőlécen mi kerül több tízezer forintba? No mindegy. - Eredeti tervek alapján csütörtök este lettek volna készen a képek, de péntek este lett belőle. Itt már kicsit izgultam. 
Elérkezett a NAGY NAP így, csupa nagybetűvel. Még egy képet sem láttam... Csak azért, hogy ne induljon jól a dolog, közel két órámba telt a molinó felhelyezése a múzeum bejárata fölé. A képek felrakásáról ne is beszéljek. Kimérni, vízszintezni, beállítani, felcímkézni... mindezt alig több mint két óra alatt. Azt kell mondjam, fantasztikusat alakítottunk!
még az előkészületek 12:00 körül

Orsi a technika órán
Technika óra II.
Kedvencek
Kedvencek
Igazából akkor kezdtem megnyugodni, mikor felhangzottak a vadászkürtök a bejárat mellett és elindultak a vendégek a megnyitó színhelyére. Ettől a pillanattól fogva, már minden úgy történt ahogy azt elterveztem, megálmodtam. A megnyitó, köszöntő beszédek a diaporáma vetítése és az élő hegedű kíséret. Majd az est fénypontja -legalább is számomra- az interjúk is rendben lezajlottak. Ebben azért volt egy kis fondorlatosság, kicsit riporterkednem kellett. Teplán Lacival folytattunk kis eszmecserét a vadászatról, fotózásról a kamerák kereszt tüzében. Remélem amit beszéltünk, novemberben találkozunk... :) Persze nem zárja ki, hogy előbb is.