2013. június 19., szerda

CACIB, junior handler

Hol is kezdjem... a közepénél.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egy -lányom szavaival élve- nagyon helyes kutya. De talán még se rohanjunk ennyire előre. Az a legjobb ha tényleg az elejénél maradunk a történetünknek. Az úgy kezdődött, hogy Kitty megszeretett egy kutyát. Egy talált kutyát. A szomszédban befogadták bizonyos "feltételekkel". Kittynek rendszeresen kell sétáltatni, gondozni. Meglepő módon az eltelt hónapok alatt olyan nagyon összebarátkoztak, hogy szinte, 'testvéries' lett a szeretet közöttük. Innen már csak egy kis ugrást jelentett Anna feltűnése a képben, aki kiállításokra jár, ott kutyákat vezet fel -a többi most annyira nem érdekes-. A sok beszélgetésből, barátság, majd közös projekt lett. Gyereknek nagyon megtetszett a felvezetés, elhatározta, hogy handler lesz. Gyakorlatilag szülinapi ajándékként, a vasárnapi székesfehérvári CACIB nemzetközi kutyakiállításon beneveztünk az ifjú felvezető kategóriába. Szinte az egész nap tanulással telt, lestük el a fortélyokat, csodáltuk a kutyákat. Voltak olyan ebek akik a kiállításnak örültek, de az is lehet, hogy a gazdájuknak, akik (fele)más szemmel nézték a világot, komolyan tűrték a meleget.






















Én elmentem sétálgatni, ismerkedni a kutyákkal, kiállítóhelyekkel, talán lehet egy két szép kutyás képet csinálni... Ekkor botlottam bele, szinte szó szerint egy sérült kutyába. Valamiért megfogott... Gyors levelezés után sikerült megtudnom, ő Boyka, aki rettentő rossz körülmények közül, Sárkeresztúrról került a FEMA gondozása alá. "A lábán egy kezeletlen seb sajnos nagyon csúnya dolgokat művelt, ezért el kellett távolítani. Boyka rettentő erős és vidám kutyus. Élete eddigi hónapjait láncon, sárban és koszban élte. Most remek emberek között van, akik nagy gonddal vigyáznak rá és foglalkoznak vele. Mindent megtesznek, hogy ő is teljes életet élhessen, akárcsak a többi kutyatársa, hogy a legeslegjobb ellátásban részesüljön. Hiányt többet ne keljen szenvednie semmiben! Megmutatják mindenkinek, hogy igenis, 3 lábbal is lehet teljes életet élni! "Bárkivé is születtél e világra, nekünk egy vagy.... Tiszta és sérthetetlen!" Nekem valamiért nem újdonság, hogy így is lehet teljes életet élni, hiszen a csapdákból szabadult állatok is képesek rá.
Sajnos elég kevés  az olyan ember, aki mert ilyen állapotban állatot vállalni, mert a többség retteg a hasonló balesetes állatoktól, pedig mi tudjuk, hogy ők is tudnak teljes életet élni! Szeretnénk ezt is a emberek tudatára hozni, hogy igenis, így is van élet. Van egy kis mappánk a facebookon, ilyen címmel. Ide akarom majd a képeket folyamatosan Boyka életéről feltölteni. Itt a linkje: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.417212011711447.1073741849.314526565313326&type=3"















Boykával a nap folyamán még többször találkoztunk, mindenkinek belopta magát a szívébe. Folyamatosan zajlott az ebek megmérettetése, szaporodtak a fajtagyőztes és egyéb címek. A harminc-egynéhány fokos hőségben alig vártuk, hogy vége legyen, de még a lényeg hátra volt. Az ifjú felvezetők száma fél háromkor következett. Kitty az elsők között szerepelt Ch Sophie's Pearl A Kind Of Magic "Freddie"-vel a vörös színű huskyval. Sajnos dobogóra nem került, de akkor is nagyon ügyesen szerepelt első versenyén.