2014. október 3., péntek

Kapjuk ölre a természetet


Talán valamivel több, mint egy éve hallottam erről a "gyógymódról" kicsit részletesebben. Most megint eszembe jutott, amikor egy rendezvényen megkérdezték tőlem, honnan árad ez a kézzel fogható nyugalom belőlem, honnan veszem ezt az erőt a külvilág romlott dolgaival szemben. Nem akarok itt pszichológiai vitát nyitni, nincs is értelme. Vagy hiszel benne, vagy nem. Vagy kipróbálod, vagy nem. Igaz olykor-olykor valamilyen celeb elkezd hinni, majd isteníteni valamit és a rajongók rögtön el is könyvelik követendő példának, anélkül, hogy a tudományos alapjait megismernék. Személy szerint néha soknak, eltúlzónak tartom, amikor hirtelen belelkesednek valamiért az emberek és az nyomják minden médiában. De ez egy kicsit más... Most jön a pszichológiai része. Amikor lelkedet elönti a kétség és a fájdalom, fordulj a természethez segítségért. Sétálj a kedvenc parkodban, vagy a közeli erdőben, a lényeg, hogy a fák gyógyító energiái fonjanak körbe. Azt hiszem, a legolcsóbb pszichiáter. Minimum egy óra a zöldben, és a fák elszívják negatív gondolataidat, és feltöltenek pozitív életérzésekkel. A fák valóban nagy erővel bírnak, légy nyitott, és meglátod, hogy milyen nagyszerű érzés frissülni a szabadban. Kulcsszó, a nyitott!
Ahhoz, hogy a feltöltődés sikeres legyen, először is tisztelned kell a fák hatalmát, és minden kétely nélkül, nyitottá kell válnod. Közeledj feléjük jó szándékkal, ne bántsd őket. Egy kicsit tán erről szól az "Erdő fohásza" is. Ülj le egy számodra szimpatikus fa tövéhez, helyezed magad kényelembe, szemeidet hunyd le, és csak relaxálj. Ha szükségesnek érzed az energiákkal való egyesülés céljából, érintsd meg az érdes kérget, vagy öleld át a fa törzsét. A hatás nem marad, hamarosan testeden villámcsapásként cikáznak a pozitív energiák. 

Akik igazából értenek is hozzá, összegyűjtötték, mik azok a segítő erők! 
A bükkfa hatalmas energiákkal rendelkezik. Segít abban, hogy megszabadulj a rosszkedvtől, visszaadja az életkedvedet, ráadásul élénkítő hatással is bír. Ha stresszes az életed, a bükkfa áldásos hatását ne hagyd ki. Erősíti a teherbírásodat, és megszabadít a gyötrő gondolatoktól. Mindenképpen érdemes hétvégén meglátogatnod egy ilyen fát, hogy végre kiengedhesd a gőzt, ami felgyülemlett benned a hét során. 

Ha mérhetetlen boldogtalanságot érzel, esetleg egy szerelmi csalódáson vagy túl, akkor a hársfa a te mentőöved. Ez a fa képes eltört szívedet újból összeragasztani. Nála megnyugvást találsz, és enyhülnek érzelmi panaszaid. 

A gesztenyefa is alkalmas arra, hogy érzelmeiddel tisztába jöjj. Ha kétségek gyötörnek, esetleg sokat szorongsz, akkor a gesztenyefa lombaji alatt keress menedéket. A fa elszívja a negatív érzéseket, és lelkedet megnyugvással tölti el. 

A cseresznyefa talán az egyik legpompásabb dísze egy kertnek, főleg tavasszal, mikor virágba borul. Ez a fa oldja a szexuális gátlásokat, és segít abban, hogy érzelmeinket megélhessük. 

A nyírfa erősíti a belső látás képességét. Fejleszti ösztöneinket, amire ezen túl bátran támaszkodhatunk. A nyírfaterápia segítségével könnyebben átláthatunk másokon, így minimálisra csökkenthetjük annak az esélyét, hogy az orrunknál fogva vezessenek. 

A tölgyfa az erő megtestesítője. Ha nehéz feladatnak nézel elébe, esetleg kishitű vagy, oltalmat találhatsz a tölgyfa törzsénél. Lelkedet erősíti, hiszen a fa átadja a tölgyerdőben sétáló embernek erejét. 

Ha elönt a belső nyugtalanság, tartózkodj egy kis időt juharfa közelében. A fűzfa, pedig kiválóan alkalmas, hogy háborgó idegeidet megnyugtassa.

Nagyon kevés dologban hiszek, többnyire csak a kézzel fogható dolgokban, de van amin szívesen elmélkedek. Ez is ezek közzé tartozik. Többször hallottam már, hogy a kirándulások után olyan vagyok, mint aki egy hetet nyaralt. Nyugodt és kisimult. Talán van ebben valami. Mióta figyelem magam, észrevettem, hogy azok a bizonyos nagy gondolatok nekem nem abban a mellékes helyiségben jutnak eszembe, hanem az erdőben. Talán jelent ez valamit. Szívesen kipróbálnék más erdőt is a tölgyön kívül, de ez úgy látom bevált.