2010. április 18., vasárnap

Keleti fények, első nap

A címmel ellentettben, nem voltak fények keleten. Nem mondanám, hogy a Kelet-magyarországi kis fotós kiruccanás rossz volt, de kicsit több fényt szívesen láttam volna. Megismerkedtem egy nagyon kedves fiatal vadászemberrel, aki nagyon szerette volna, ha sikerül ez a két nap.
Röviden az első nap történéseiről: előző nap éjjel, vagy már hajnalban elfoglaltuk Orsival a szállásunkat, melyet azonnali válással folytattunk. Mindig dupla ágy jut nekünk... :)
No, miután elváltunk egymástól szinte azonnal el is aludtunk. Akarom mondani, csak Orsi próbálkozott. Most sok év után megosztom a közönséggel kiszolgáltatott sorsom. Az ilyen közös fotózásokon indig zaklatva leszek ha eljő az éj, mert kicsit hangosabban alszom, mint más. Így ha szobatársam sem alszik, akkor én se aludjak. :)
Alig vártam a reggelt. Egész este szakadt az eső, mikor kinéztem.... hál' Istennek, már nem esett. Gyors készülődés, majd reggeli, és vártuk Ákos hívását. már elmúlt 10, majd 11 is, és egy SMS. Mehetünk. Mentünk is. Gyors átpakolás, minden cuccunkat átdobáltunk a terepjáróba -kivéve az ernyőt, ennek később komoly szerepet szántunk volna-, majd irány a terület. Gyors tanakodás, a két lehetséges  helyszín között, mi a dagonyás mellett tettük le a voksunk. Felépítettük lesünket, és vártunk. A jó természetfotós, kiváltképp a nagyvadfotós élete leginkább, csak várakozásból áll.
 Itt tudtuk elképzelni az ideális "áldozatunkat". Nagyon kellemes kis dagonyát találtunk, ezzel a szép mohás fával. Nagyon szép kérge van a fekete diónak.
Nem is szaporítanám tovább a szót, ahogy készítettünk egy két próba képet, nem oly sokára már láttuk, vissza kellett volna fordulni az esernyőért. Majd másfél órán át szakadt az eső. Akkor jutott eszünkbe, milyen jó, hogy Ákos fél nyolc körül vesz fel bennünket :( . Ezzel az eső dologgal még néhányszor eljátszottunk, egy óra eső, fél óra napsütés. Amikor esett akkor láttunk állatot, kocák malacokkal, ha elállt, semmi. Majd nagy véletlenül egy kis süldő tisztelt meg minket jelenlétével. Ketten legalább 3GB -nyi anyagot lőttünk el. Volt miből. Majd a változatosság kedvéért megint esett. A kis kupak tanácsunk úgy döntött inkább megyünk, és a maradék időt egy vacsora mellett töltjük.