2011. augusztus 11., csütörtök

Egy kés-teszt margójára

Kicsit olvasgatva a netet, belemélyedve ebbe a késes sztoriba, meglepetten tapasztaltam, hogy szinte mindenkinek aki csak írt róla hasonló a véleménye. A késről pozitív kritikát nem sikerült előbányásznom.
Sajnos valóban jó a reklámja, ügyes kis kampány fogás volt a Gerber részéről Bear Grylls "késének" felkarolása. Nagyon tetszett az a promóciós szöveg, hogy Bear felkereste a Bayley késgyártó céget, megmutatta nekik a terveit, és legyártatta a kést. Bear azt mondta a késsel kapcsolatban, hogy ironikus, de a végeredmény nagyon hasonlít a brit különleges erőknél rendszeresített késhez. Valóban furcsa. Hiszen ugyan az. Ami felkeltette az érdeklődésem, hogy az alap Gerber kések, mint a Prodigy és az LMF II sokkal drágábbak, mint ez. Pedig az anyagában és minden egyébben is megegyeznek állítólag -saját tapasztalatom nincs e téren, egyszer volt a kezemben az LMF és kész - akkor miért ez a nagy árkülönbség? Igen, itt felmerülhet a kérdés, akkor minek veszed meg? Mert ezért az árért talán megéri. Ha egy két erdőjárásnál segítségemre lesz és azokat az átalakításokat megtudom valósítani amiket szeretnék, talán egy igazi kedvenc is válhat belőle.
Lassan készül az új tok is, ami használhatóbb lesz, mint a mostani. Számomra ez az egyik legnagyobb hibája, a kényelmetlen, elszabott tok. A másik a fogazott él, amit nem oly könnyű házilag élezni, és egyszerűen akadájoz bizonyos feladatok ellátásában. Talán jövő héten eljutok egy késes mesterhez akivel talán sikerül kiköszörülni ezt a csorbát, vagy valami megoldást tud mondani. Ha ezek a kis apróságok megvalósulnak, lesz egy új késem "Bear" felirattal, amit én terveztem. Tök jól hangzik :)

Egy változat a formára...