2013. február 25., hétfő

FEHOVA "gyerek" szemmel

A 20. jubileumi kiállításra kivittem magammal Dóri lányomat, még ilyenen nem volt és talán megtetszik neki ez az életforma. Ha már kijött velem, akkor ne legyen csak olyan vásáros ez a kis kirándulás, megkértem a benyomásairól, érzéseiről írjon már pár sort, valamint az általa készített képekből is küldjön az oldal számára.
 

Jubileumi fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás.

Valakinek munka, másnak élet. Van, akinek hobby, de van, akinek hivatás. Mindenkinek mást jelent ez a  kiállítás. Generációk látogatnak el erre a rendezvényre, kik a rég nem látott cimborák, ismerősök miatt, viszont vannak olyanok is, akiket csak a kíváncsiságuk hajt.
Sok tehetséges fotós képeit láthatjuk, ahogy egyre közeledünk az erdőgazdaságok közös standjainak hátfala felé. Tovább haladva a preparátor bajnokság helyezettjeit is szemügyre vehetjük, vagy akár érdeklődő szemekkel nézhetjük tovább a többi, igaz nem díjazott, de annál gyönyörűbb, részletesebben kidolgozott preparációkat. Tovább sétáló látogatók megtekinthetik a fegyvereket vagy esetleg a horgászfelszereléseket. Ha végig nézte, végig járta, akkor átmehetett egy másik épületbe, ahol például megtekinthetőek a szebbnél szebb autók, vitorlás hajók és a katamarán. A vitorlás hajók közül volt, ami régi, új vagy mostanában felújított, volt eladó és kiállított. Itt is akadt kedvenc, a Lady névre keresztelt vitorlás, ami 1927-ben készült. Következő épületbe, ha átmentünk és állatbarátok vagyunk, akkor a kutya kiállítás is megtekinthető volt,  persze csak annak, aki időben érkezett. Mi sajnos későn érkeztünk, így csak az épp haza induló, de annál barátságosabb, játékosabb kutyákkal találkoztunk. Nem sajnáltuk a későn érkezésünket, mert így is megtaláltuk a számunkra legszebbeket. Utunk végére érve, mikor visszafele sétáltunk az épületek között, jobban szemügyre vehettük az árusokat, ahol akadtak kedvenc kiírások, mint például a villás kosár alá a „reggeli ajánlat” vagy kedvenc tárgyak, a rózsaszín, csipogó kutyák személyében. 
Végül visszaérkeztünk abba az épületbe, ahonnan elindultunk. A rendezvény vége felé vettük észre, mikor már leültünk kicsit megpihenni, hogy még mindig divat az a régi szocialista berögződés, hogy kiállításokon ingyen lehet inni… 

Berényi Dóra